How çene implantı neden yapılır can Save You Time, Stress, and Money.
How çene implantı neden yapılır can Save You Time, Stress, and Money.
Blog Article
Burun estetiği, ameliyatla veya ameliyatsız olarak yapılabilmektedir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarından biri botokstur. Burun ucunu kaldırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu işlem sırasında, burun ucunu aşağıya çeken kasa enjeksiyon yapılarak kasın geçici süre fonksiyon görmemesi sağlanır. Böylelikle burun ucunda bir miktar kalkma sağlanır.
Genel anestezi alabilmeniz için gerekli bazı tahliller ameliyatınızdan önceki hafta yapılacak ve bunların sonuçları doktorunuzun beraber çalıştığı sizing özel anestezi doktoru tarafından da değerlendirilecektir.
Dikişlerin Alınması: Eğer ameliyat sırasında dikiş kullanılmışsa, bu dikişler genellikle bir hafta sonra alınır.
Beslenme: Ameliyat sonrasında sağlıklı bir beslenme düzenine dikkat etmek iyileşme sürecine olumlu katkı sağlar.
En sık kullanılan ikinci ameliyatsız burun estetiği uygulaması burun botoksu yani botulinum toksin (Botox, Dysport) uygulamasıdır. Botulinum toksin sadece ve sadece uzun etkili kas gevşetici bir ilaçtır.
Bir de son yıllarda Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak uygulanan ve ülkemizde de uygulanmasına başlanılan açık rhinoplasti dediğimiz burun derisinin kaldırılıp tüm anatomik oluşumları görülerek yapılan teknik vardır.
Burun estetiği ameliyatları hem rahat nefes almayı sağlamak hem de Detaylı Bilgi Burada kişinin yüzü ile en uyumlu olacak burun şeklinin oluşturulması için yapılmaktadır.
Bu hastalarda izler, burun delikleri ve kanatların altına yerleştirilir. Taban daraltma hem açık hem de kapalı tekniklerde aynı şekilde yapılmaktadır. Taban daraltma izleri de benzer şekilde hastadan hastaya farklılık gösterebilmekle beraber hastaların neredeyse tamamına yakınında 1. yıl sonunda bakıldığı zaman zor fark edilecek düzeyde olur.
eighteen yaş altında ki kişilere burun estetiği yapılmamaktadır. Herhangi bir sağlık durumunu etkilemeyen hastalar için burun estetiği yapılmamaktadır.
İşlem sonrasında septumun stabilitesini sağlamak ve iyileşme sürecini desteklemek için iç splintler yerleştirilir. Bu yöntem burun fonksiyonlarının iyileştirilmesinde etkili bir yol sunar.
Vücudun ameliyata asimetrik iyileşme gibi farklı şekillerde tepki vermesi yaygındır. Asimetrik iyileşme, burnun bir tarafını etkileyen ve diğer tarafını etkilemeyen şişliktir.
Bazı insanlar yakın çevrelerindeki bakterileri yok edebilmek için yanlarında dezenfektan taşıyarak kendilerini daha rahat hissederler. Rinoplasti sonrası iyileşmenin ilk haftalarında bir hastalığa yakalanmamak için kendinize en iyi şekilde bakmalısınız.
Ancak bu değişiklikler ordinary olarak ameliyat sonrası burun ucu şişliği yaratabilir. Burun şişlikleri az da olsa kanamalara sebep olabilir. Ancak bazı durumlarda aşırı şişlikler nedeniyle burun ucu şişliği daha fazla kanamaya sebep olacaktır.
Rinoplasti ameliyatından sonra işe ne zaman dönülebileceği veya usual aktivitelere ne zaman devam edilebileceği konusunda doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır.